Demokrativeckan

Panelsamtalet "Över gränsen"

Axel Christofferson och Anela Murguz höll i måndags i panelsamtalet med Semira Osmanovic, Daniel Uddling och Jonas Bergström.
 

Samtalet inleddes med en kort film som gav en gripande blick om hur det är att vara invandrare. I filmen var partiledaren för Sverigedemokraterna Jimmy Åkesson och Jan björklund för Folkpartiet.

Jimmy Åkesson vill att Sverige ska minska med 90% av intagandet för invandrare, för att Sverige ska kunna hjälpa de som redan har kommit in till Sverige. Jan Björklund vill att Sverige ska ta in fler invandrare, och han är stolt över att Sverige låter mänga flyktingar komma hit.

Efter filmen kommer gästerna Jonas Bergström som är aktivist, Daniel Uddling arbetar i svenska kyrkan, och även en flykting-ungdom. Gästerna blir intervjuade och berättar hur de ser på Sveriges intagande av invandrare.

Jonas Bergström berättar om att det var en man från Irak som sökte till Sverige för att han var hotad av en terroristgrupp, men han kom inte in för att man inte trodde på honom. Mannen dog och efterlämnade fru och ett barn. Sverige tar in många invandrare, men det är också många som inte får komma flytta till Sverige. 

Text: Therese Andersson

Foto: John Martinsson

KOMMENTARER


Kommentera inlägget här: